Med en bakgrund som bilmekaniker och maskinreparatör så var det kanske inte det mest självklara att det skulle bli taktäckning till slut. När jag 1989 köpte min gård med halmtak kom jag genast i kontakt med två stora profiler inom svensk taktäckning Eje Aren och Adam Ooms, båda har gjort enormt mycket för vårt yrke. Dom första åren jobbade jag mycket med Eje och dom mer traditionella halmtaken för att sen gå över till vasstak och Adams mer moderna teknik.

 

Att lägga stråtak är ett rätt tungt och krävande yrke , det är många hundra kilo vass som skall upp på taket varje dag, ställningar skall byggas, ryggaträn skall bäras upp till nock, och att solen steker och vinden viner känns när man kommer hem på kvällen . Men det är ett fritt och skapande yrke med stort ansvar där du varje kvadratmeter får visa din yrkesskicklighet. Från att ha varit ett rätt isolerat yrke så har vi sedan några år startat en svensk taktäckarförening där dom mest etablerade taktäckarna är medlemar . Vi samlas några gånger om året och utbyter erfarenheter, diskuterar nyheter och annat inom yrket och har det allmänt trevligt, man lär sig alltid något nytt. Nu har vi även gått med i den internationella taktäckarförening och lilla Sverige har plötsligt kontaker med alla dom stora taktäckarländerna som Holland, Tyskland, Sydafrika, England och Danmark.

 

Det har blivit många tak genom åren och det är fortfarande lika roligt att träffa en ny kund och komma igång med ett nytt vasstak.