Dom taktäckare som jag jobbar med är alla erfarna och jobbar heltid med vasstak, har egna svenska företag, F-skattsedel och företagsförsäkring, både vi och ni är alltid försäkrade under arbetet och vi står på säkra godkända ställningar så olyckor är sällsynta. Vi arbetar alltid endast med ett projekt i taget och gör det färdigt innan vi påbörjar nästa.

 

Vi lämnar 10 års GARANTI på våra vasstak.

 

Innan vi sätter ställning så lägger vi ut en duk på marken där vi skall jobba, duken släpper igenom vatten och skyddar buskar och blommor den under lättar också när vi skall städa upp efter oss vid färdigt tak.

Vi sätter ställning och täcker en sida i taget, vilken sida vi börjar på avgörs av vilken som är lättast att bära upp ryggaträn då det görs när båda sidor är uppe. Är det ett gammalt hus med vassen på läckt som är synlig inifrån vinden så brukar vi lägga en vassmatta över läckten som ett undertak, så det blir snyggt och rent inne på vinden.

 

Hur lång tid ett tak tar att täckas är förstås beroende på storlek och utformning men också tillgänglighet med vassen på marken och förstås vädret, men oftast blir vi färdiga fortare än vad kunden tror.